dinsdag 5 oktober 2010

Kettingtaartje

Aangezien ik buiten mijn hobby scrappen ook graag taarten maak, heb ik me ongeveer een jaar geleden aangemeld voor het taartenforum. Inmiddels ben ik al een hele tijd (zeker zo'n half jaar al) niet meer actief op dat forum, omdat ik de sfeer daar helemaal niet prettig vind. Er hangt echt een sfeer van "kijk mij eens goed zijn". Nieuwkomers worden daar nauwelijks getolereerd, laat staan dat er gereageerd wordt op hun werk. Maar goed, ruim een half jaar geleden had ik mij heel spontaan aangemeld voor de kettingtaart. Dat werkt zo: iemand maakt een taartje voor jou en als jij die ontvangen hebt mag jij voor iemand anders weer een taartje gaan maken. Aangezien ik er steeds maar niks van hoorde (nadat ik het ook al een paar keer gevraagd had) had ik er eigenlijk helemaal niet meer aan gedacht. Ik dacht nog: dan niet, lekker rustig zo, geen forum meer en ook geen taarten voor onbekenden meer.
Totdat ik vlak voor mijn verjaardag ineens een mailtje kreeg dat ik aan de beurt was om iets te maken en toen kreeg ik ook meteen een berichtje dat iemand bij mij een taartje langs zou komen brengen. Dat laatste nou...daar heb ik enorme pech mee gehad zeg!
Die taart was gemaakt door een beginner. Nou is daar echt niks mis mee, maar toen ik de taart wilde ontdoen van het cellofaan dat er omheen zat rook ik al een rooklucht. En ja als je niet rookt is dat gewoon echt vies. Dus ik dacht nog: ben benieuwd of die taart ook naar rook ruikt...en ja hoor...die wilden wij dus echt niet meer opeten! Ik heb hem nog open gesneden om te kijken naar de vulling....nou, ik kan je vertellen dat ik daar al helemaaaaaal niet vrolijk van werd. Er zaten gewoon zwarte stukjes in en er werd al gegrapt dat dat stukjes as waren. Nou, die taart is dus ook linea recta de prullenbak in gegaan...en ik heb de desbetreffende dame er een mail over gestuurd.
Maar goed, nu was ik dus zelf aan de beurt om iets te gaan maken. Aangezien ik dus niet meer op het forum actief ben had ik er eigenlijk geen zin in, maar mijn lieve man stelde voor dat ik juist moest laten zien wat ik al kon. Omdat ik er niet teveel werk aan wilde hebben, heb ik de oranje marsepein die ik nog over had ook voor deze taart gebruikt en er bewust niet teveel bij geboetseerd. Gewoon 1 figuurtje om te laten zien dat ik het kan. Maar vanavond gaat ie bezorgd worden in Apeldoorn/Ugchelen. Ben erg benieuwd naar de reactie. Nou, hier is ie dan:
4 opmerkingen:

 1. Nou ja zeg, lekker zo'n forum. Eerst niks meer horen en dan uiteindelijk toch een taart krijgen die je direct de vuilnisbak in kan mieteren.
  De jouwe ziet er trouwens echt weer super uit. Echt heel mooi gemaakt.
  Heb je ze even goed laten zien wat je kan.
  Heb je geen foto gemaakt van die taart die je gekregen had?
  Groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jawel, daar heb ik wel een foto van. Ik zal wel eens kijken of ik die nog eens hier kan plaatsen of ergens anders ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een schatje en dat muisje om de hoek..... so cute...
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lief taartje, grappig zo die kiekeboe muis! Maar wat een rare gang van zaken zeg op dat forum. Ik ben ook wel heel benieuwd naar de foto van je gekregen taart.

  BeantwoordenVerwijderen