zondag 19 december 2010

De vrouw van de kerstman bakt koekjes

Hallo,

Daar ben ik weer. Een hele tijd niks gepost, want de laatste weken voor de vakantie was ik echt superdruk met van alles en nog wat. Zal eerst even updaten over mijn vriendin en mijn moeder. Met mijn vriendin gaat het gelukkig weer een heel stuk beter. Ze is intussen al ruim een week uit het ziekenhuis en zit zolang lekker bij haar ouders, aangezien ze de komende 4 weken zeker nog geen auto mag rijden. Als het aan haar lag zou ze bij wijze van spreken morgen weer aan het werk gaan, zo goed voelt ze zich. Ze staat gelukkig, net als ik, heel positief in het leven en ik ben ervan overtuigd dat die houding haar alleen maar gaat helpen er weer snel bovenop te komen!
Met mijn moeder gaat het op dit moment weer eventjes iets minder. Vorige week zaterdag was mijn zusje met haar kinderen een weekendje bij mijn ouders, omdat haar mannetje een weekendje in Londen zat met zijn werk. Op zaterdag kwamen wij met ons gezinnetje ook even kijken en de hele bups bleef ook eten, aangezien de vriendin van mijn moeder een heeeeeele grote bak met nasi en een grote pan met champignonnesoep gemaakt had (de nasi is helemaal op gegaan). Op een gegeven moment had Lianne geknoeid met soep, maar eigenlijk had niemand dat in de gaten, want mijn zusje was op dat moment even heel druk om haar jongste dochter een schone broek te geven en de rest was aan het kletsen...totdat mijn moeder dus ging staan dweilen!! Dat had ze beter niet kunnen doen, want meteen daarna verrekte ze van de pijn en zelfs de zondag nog. Mijn vader trof haar op een gegeven moment huilend in de badkamer aan en toen hebben we in goed overleg besloten om de kerst dit jaar met mijn ouders over te slaan, ter bescherming van mijn moeder. Ze heeft het er wel een beetje moeilijk mee, maar ik heb haar al in het vooruitzicht gesteld dat we in het nieuwe jaar, als ze weer een paar maanden verder is en zich echt goed voelt, we dan een datum prikken waarop we met z'n allen alsnog bij elkaar komen en gezellig gaan eten en dat vooruitzicht doet haar goed.
Nou, hier hebben we nu heerlijk kerstvakantie en aangezien Tom de komende week nog even flink door moet werken (het is bere druk nu op het werk met nieuwe software die geïnstalleerd moet worden) heb ik ter ondersteuning voor hem en zijn collega's een taart gemaakt. Het is, heel toepasselijk, de kerstvrouw geworden. Geïnspireerd op Wendy Schlagwein, DE taartenmaakster in taartenland, maar ik heb er natuurlijk wel een beetje mijn eigen draai aan gegeven ;)
Zie hier het resultaat. Gevuld met bokkenpootjespudding...mmm....


4 opmerkingen:

 1. Wat heb je in een korte periode enorm veel meegemaakt...fijn te horen dat het met je vriendin inmiddels beter gaat.
  Ik hoop dat je moeder toch een poging onderneemt wat rust te nemen,maar soms is dat moeilijk.
  Je vrouwtje is schitterend!
  En ik wil je graag bedanken voor de enorm lieve kerstkaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat sneu voor je moeder. Goed dat jullie het zo hebben opgelost, met een familiefeestje op een ander moment. Misschien vindt ze het wel fijn dat de beslissing nu voor haar genomen is.
  Die taart ziet er geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fijn dat het beiden toch beter gaat, hoewel je moeder nog niet helemaal de oude is, ik hoop dat ze rust neemt.
  Je taart vind ik echt GEWELDIG!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geweldige taart! hoe gaat het nu met mams en vriendin? dikke xxx

  BeantwoordenVerwijderen